T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
FATİH MAH. OKUL SK. SULTAN II ABDULHAMİD AİHL BLOK NO 15/3 İÇ KAPI NO 1 SANCAKTEPE / İSTANBUL
Vizyon
Ülkümüz, öğrencilerimizin başarı düzeylerini artırarak nitelikli mezunlar vermek ve ilçemizin seçkin eğitim kurumları arasında yerimizi almaktır.
Misyon
Misyonumuz, çağın gerekliliklerine uygun bilgi ve beceriyle donanmış, değişen şartlara uyum sağlama ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, farklılıkları zenginlik olarak gören, düşünen, sorgulayan, araştıran, vatan ve millet şuuruyla hareket eden bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz il ve ilçe çapında katıldığı birçok bireysel ve kurumsal yarışmada çeşitli dereceler elde etmiştir.
Öğretim Şekli :Tam Gün
Doğalgaz - Kalorifer
İngilizce-Arapça
Ulaşım
İETT ve Özel Halk Otobüslerinin yanısıra birçok yerden okulumuza dolmuş ile de ulaşılabilmektedir. Sultanbeyli yönünden gelenler 132M, 132C, 132Z, 131V otobüslerini kullanarak Yunus Emre Camii Durağı´nda inip 3 dakika yürüyerek okulumuza ulaşabilirler. Yenidoğan´dan gelenler 132S ve 132Y otobüsleri ile aynı şekilde Yunus Emre Durağı´nda inebilirler.
Servis bulunmaktadır.
Fatih Mah. Okul Sk. No:15/3 Sancaktepe
7 km
Kontenjan Bilgileri
İmam Hatip Ortaokulu Öğrenci Mevcudu: 314 İmam Hatip Lisesi Öğrenci Mevcudu: 208
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi alanlarında hem okul çapında hem de ilçe ve il düzeyinde etkinliklere her zaman katılım sağlanmaya çalışılır.
Bilimsel Etkinlikler
Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıkların yaptığı bilimsel etkinliklere okul olarak imkanlarımız ölçüsünde katılım sağlamaya çalışırız.
Proje Çalışmaları
E- Twining Projeleri, AB Projeleri ve Tübitak Projelerine her yıl katılım sağlamakla beraber, bakanlığımızın, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin yürüttüğü bir çok projede aktif olarak katılım sağlamaktayız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
E- Twining Projeleri, AB Projeleri ile yurtdışı proje faaliyetleri yürütmekteyiz.